21 Μαΐ 2012

Το λεσβιακό σεξ, είναι λίγο σαν το τρίγωνο των Βερμούδων.


Το λεσβιακό σεξ, είναι λίγο σαν το τρίγωνο των Βερμούδων.
Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω μερικά πράγματα ...

Ανέφερα τη συνήθεια μου “να πατώ λάθος ή παραπάνω πλήκτρα” σε μια ετερό φίλη αυτή την εβδομάδα. Το δέχτηκε πολύ ήσυχα, και τότε είπε, “αυτό είναι ένα λεσβιακό πράγμα;" Τι; Όχι, είναι η αδυναμία να χρησιμοποιείς ένα iPhone. Αυτό με έκανε να γελάσω, αλλά και με έκανε να συνειδητοποιήσω ότι το λεσβιακό σεξ είναι ακόμα η μεγάλη ερώτηση που παραμένει αναπάντητη για πολλές. Με τα λόγια της Toyah τραγουδίστρια της δεκαετίας του '80, “είναι ένα μυστήριο".

Έχω ερωτηθεί "Μα πώς κάνετε σεξ;" σε πολλές περιπτώσεις. Φαίνεται περίεργο, αλλά για οποιονδήποτε λόγο, πολλές απλώς δεν μπορούν να κατανοήσουν το λεσβιακό σεξ. Ίσως είμαι απλώς ιδιαίτερα ευέλικτη, αλλά ποτέ δεν το έχω θεωρήσει ως μεγάλο ζόρι.

Ακόμη και πριν συνειδητοποιήσω πως είμαι λεσβία, αν έκλεινα τα μάτια μου μπορούσα να το φανταστώ με ευκολία, και το έκανα, σε πολλές περιπτώσεις. Η εικόνα δεν ήταν πρόχειρη, και δεν ήταν ξεθωριασμένη μαύρη σαν μια ταινία του 1940. Αλλά για πολλές το λεσβιακό σεξ παραμένει τόσο περίπλοκο όσο το τρίγωνο των Βερμούδων - στην πραγματικότητα θεωρούν ότι δύο τρίγωνα των Βερμούδων τρίβονται μαζί.

Στο παρελθόν, όταν έχω μιλήσει για «σεξ» σε κάποιες από τις ετερό φίλες μου έχω παρατηρήσει ότι τα πρόσωπά τις αδυνατούν να υπολογίζουν. Έχουν το βλέμμα κάποιας που διαβάζει τις οδηγίες συναρμολόγησης για ένα κομοδίνο. Είναι σαν να κάθονται σταυροπόδι στο πάτωμα με όλα τα κομμάτια μπροστά τις, αλλά δεν μπορούν ακριβώς να φανταστούν πώς θα αυτά θα ενωθούν, θα γίνουν ένα.

Νομίζω ότι είναι η έλλειψη του πέους, που εμείς απορρίπτουμε, στο μυαλό τις απεγνωσμένα παλεύει με τις λεπτομέρειες για το πώς το σεξ είναι δυνατό χωρίς αυτό. Είναι δύσκολο να γνωρίζει καμιά τι συμβαίνει όταν, σαν ένα παιχνίδι γυμνού ανεμοστρόβιλου, υπάρχουν μέρη του σώματος που αιωρούνται γύρω, και το δέρμα κτυπιέται πάνω σε άλλο δέρμα, αλλά δεν μπορούν να δουν το δάσος των δέντρων. Ίσως επειδή δεν υπάρχει ξύλο, ή δένδρα στο δάσος αλλά μόνο θάμνοι;

Γιατί είναι τόσο δύσκολο να φανταστεί καμιά δύο γυναίκες που κάνουν σεξ; Είναι σαν να είμαστε εξωγήινες από άλλο πλανήτη με βαμμένη ήβη αντί σεξουαλικών οργάνων. Έχουμε όλες τα ίδια όργανα, όπως οι ετερό γυναίκες, και όπως για αυτές το σεξ είναι μια προσωπική προτίμηση. Δεν υπάρχει κάτι που να ταιριάζει σε μια πλήρη απάντηση.

Θα μπορούσαμε να βάζουμε τις γυναίκες στο φεγγάρι, αλλά για κάποιο λόγο το λεσβιακό σεξ είναι ένα γιγαντιαίο ψυχικό άλμα που σε οδηγεί πολύ μακριά. Λοιπόν καλά, όσο παραμένει το τελευταίο σύνορο απλώς θα πρέπει να συνεχίσουμε με τόλμη να πηγαίνουμε εκεί που καμιά δεν έχει πάει πριν.


Την είδηση την βρήκαμε στις 18.5.12 και την μεταφράσαμε από την Diva magazine γραμμένη από την Sarah Westwood στην http://www.divamag.co.uk/category/comment/the-rubbish-lesbian-18th-may.aspx

Το κείμενο κάνει ένα λογπαίγνιο με τη λέξη bushe που σημαίνει την βάτο, την ηβική περιοχή αλλά και τον θάμνο.