22 Ιουλ 2014

Διακρίσεις ακόμη και στην κηδεία

Οι λεσβίες και οι αμφισεξουαλικές φοβούνται τις διακρίσεις, ακόμη και όταν κανονίζουν τα σχετικά με μια κηδεία, σύμφωνα με μια έρευνα, όπου μία στις δέκα ερωτηθήσες δηλώνουν ότι έχουν βιώσει από πρώτο χέρι την προκατάληψη μετά το θάνατο μίας αγαπημένης ή μίας στενής φίλης. 

Μια κοινή έκθεση από την ομάδα της εκστρατείας Stonewall και τη διεύθυνση του μεγαλύτερου γραφείου κηδειών της Αγγλίας - Co-operative FuneralCare -  έχει αποκαλύψει κακή συμπεριφορά προς τις θρηνούσες λεσβίες, αμφισεξουαλικές, με την οικογένεια της θανούσης και τις θρησκευτικές ηγέτιδες-ες να κάνουν διακρίσεις εις βάρος τις σε αυτή την κατάσταση. 

Μία στις τέσσερις από τις 522 ενήλικες που ρωτήθηκαν από την YouGov είπαν ότι αναμένουν να αντιμετωπίζουν εμπόδια κατά το σχεδιασμό μιας κηδείας, με σχεδόν το ένα τέταρτο ανησυχεί πως θα αντιμετωπιστούν άσχημα από το γραφείο κηδειών, όταν κανονίζουν τα της κηδείας. 

Δύο από τις πέντε φοβόταν την αντίδραση των θρησκευτικών ηγέτιδων και τις δημόσιες υπαλλήλους, ενώ μία στις πέντε ανησυχούν για τις διακρίσεις από την οικογένεια της θανούσας. 

Η ΜΚΟ Stonewall και το γραφείο κηδειών έχουν δημοσιεύσει οδηγίες για τις λεσβίες και τις αμφισεξουαλικές σχετικά με το σχεδιασμό της μετέπειτα ζωής, οι οποίες περιλαμβάνουν την παροχή συμβουλών σχετικά με τη νομοθεσία, τα οικονομικά όπως π.χ η διαθήκη ή η αγορά ενός πακέτου κηδείας καθώς και τον προγραμματισμό και όλη τη διαδικασία της κηδείας. 

Ο George Tinning, διευθύνων σύμβουλος του γραφείου κηδειών, δήλωσε: «Παρά τις αλλαγές στο νόμο για παροχή ίσων δικαιωμάτων για όλες ανεξάρτητα από τον σεξουαλικό τις προσανατολισμό και μια μεγαλύτερη αποδοχή στην κοινωνία που είναι αντιληπτή, είναι σαφές από την έρευνα μας ότι τα εμπόδια παραμένουν ακόμα και στον θάνατο. 
Ο θάνατος ενός αγαπημένου προσώπου είναι βαθιά λυπηρό γεγονός, αλλά σε μια στιγμή που οι άνθρωποι θα πρέπει να περιμένουν συμπάθεια και κατανόηση, πολλές αμφισεξουαλικές λεσβίες, τρανς έχουν αντιμετωπίσει κακή μεταχείριση, κάτι που είναι απαράδεκτο". 


Την είδηση την βρήκαμε στις 16.7.14 και την μεταφράσαμε από την the guardian στην http://www.theguardian.com/world/2014/jul/16/gay-lesbian-funeral-arranging-discrimination-survey