22 Ιουλ 2014

Λεσβία δασκάλα απολύθηκε “για να προστατευθεί ένα Καθολικό σχολείο”

Το Υπουργείο Παιδείας της Ιταλίας έχει ξεκινήσει έρευνα καθώς φέρεται να απολύθηκε μία δασκάλα λόγω της σεξουαλικότητάς της, από ένα καθολικό σχολείο στην Trento. 

Οι απολύσεις λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού είναι παράνομες στην Ιταλία, αλλά η Eugenia Libratore, η διευθύντρια του σχολείου Sacro Cuore, φέρεται να δήλωσε ότι αποφάσισε να μην ανανεώσει τη σύμβαση της δασκάλας γιατί "πρέπει να προστατεύσει το περιβάλλον του σχολείου" και να διατηρηθούν τα "χρηστά ήθη". 

Η Υπουργίνα Παιδείας της Ιταλίας Stefania Giannini πλέον παρενέβη και είπε στην La Repubblica ότι εάν η έρευνα αποδείξει παράνομη απόλυση βάσει του σεξουαλικού προσανατολισμού, τότε το θέμα «θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με αυστηρότητα». 

Η υπόθεση προέκυψε νωρίτερα αυτό το μήνα, όταν η δασκάλα, που θεωρείται ως "επαρκής και επαγγελματίας", ζήτησε την ανανέωση της σύμβασής της στο σχολείο των 1.000-μαθητριών-ών. 

Εκείνη την εποχή, η Libratore είπε στην Corriere Trentino ότι είχε μυριστεί τη σεξουαλικότητα της δασκάλας από φήμες. 
"Της είπα ότι είχα ακούσει αυτές τις φήμες και εξέφρασα την ελπίδα να είναι ψευδείς φήμες, επειδή έχω να προστατεύσω το σχολικό περιβάλλον. 

"Όταν επιλέγω δασκάλες για ένα καθολικό σχολείο, κάνω επίσης εκτιμήσεις από την άποψη της ηθικής δεοντολογίας", συνέχισε, προσθέτοντας ότι “το Καθολικό σχολείο έχει τα δικά του χαρακτηριστικά και το σύνολο των εκπαιδευτικών κατευθυντηρίων γραμμών που πρέπει να υπερασπιζόμαστε με κάθε κόστος”. 

Ο γκέι βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος, Ivan Scalfarotto, δήλωσε: "Το γεγονός ότι το σχολείο αυτό λαμβάνει χρήματα από το δημόσιο κάνει αυτή η θλιβερή ιστορία ακόμα πιο ανυπόφορη". 


Την είδηση την βρήκαμε στις 21.7.14 και την μεταφράσαμε από την the local στην http://www.thelocal.it/20140721/lesbian-teacher-sacked-in-defence-of-catholic-morals