17 Αυγ 2014

Εργασία στο σεξ: Προσωπική επιλογή Α'


Το διαδίκτυο κάνει την αγορά και την πώληση του σεξ ευκολότερη και ασφαλέστερη. 

Οι κυβερνήσεις πρέπει να σταματήσουν να προσπαθούν να τις απαγορεύσουν Εργαζόμενες στο δρόμο, πεζοδρομιακή άγρα, τηλεφωνικοί θάλαμοι επιχρισμένοι με εικόνες που δείχνουν στήθη και γλουτούς: η απόλυτη εξαθλίωση της εργασίας στο σεξ είναι μόνο μία από τις αιτίες που οι κυβερνήσεις έχουν επιδιώξει από καιρό να την θέσουν εκτός νόμου, ή την μαντρώνουν με άδεια σε οίκους ανοχής ή "ζώνες ανοχής". Οι NIMBY *1 κάνουν κοινό μέτωπο με τις πουριτανές-ούς, οι οποίες πιστεύουν ότι οι γυναίκες που πωλούν σεξ είναι αμαρτωλές, και οι καλοθελήτριες-ες, οι οποίες πιστεύουν ότι είναι θύματα. Η πραγματικότητα είναι πιο σύνθετη. Μερικές εργαζόμενες του σεξ πράγματι υποφέρουν από την παράνομη διακίνηση, την εκμετάλλευση ή την βία οι δράστες των οποίων θα πρέπει να καταλήξουν στη φυλακή για τα εγκλήματά τους. Αλλά για πολλές-ούς, τόσο για τις γυναίκες όσο και τους άνδρες, η σεξουαλική εργασία είναι ακριβώς αυτό: εργασία.

Αυτή η εφημερίδα δεν έχει διαπιστώσει εύλογα ότι όλες οι εργαζόμενες του σεξ είναι θύματα. Αυτή η μυθολογία γίνεται όλο και πιο δύσκολο να διατηρηθεί καθώς ένα μεγάλο μέρος της αγοράς και της πώλησης του σεξ μεταφέρεται στο διαδύκτιο σε απ' ευθείας σύνδεση. Στις προσωπικές ιστοσελίδες σημαίνει οι εργαζόμενες του σεξ μπορούν να εμπορεύονται και να χτίσουν την εμπορική επωνυμία τις. Η ανασκόπηση στις ιστοσελίδες φέρει αξιόπιστα σχόλια των πελατών στην αγορά του σεξ για πρώτη φορά. Η αλλαγή κατεύθυνσης την κάνει να μοιάζει όλο και περισσότερο σαν μια κανονική βιομηχανία παροχής υπηρεσιών.

Μπορεί επίσης να αναλυθεί ένα προς ένα. Έχουμε διαχωρήσει τα στοιχεία για τις τιμές, τις υπηρεσίες και τα προσωπικά χαρακτηριστικά από μία μεγάλη διεθνή ιστοσελίδα που φιλοξενεί 190.000 προφίλ εργατριών του σεξ (δείτε το άρθρο στα αγγλικά). Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι οι άνδρες πραγματικά δεν προτιμούν τις ξανθιές, οι οποίες χρεώνουν 11% περισσότερο από ό,τι οι μελαχρινές. Η κοκαλιάρικη εμφάνιση, η αγαπημένη των περιοδικών μόδας, είναι πιο εμπορεύσιμη από τα παχάκια, αλλά σε μικρότερο βαθμό από ό,τι το υγιές βάρος. Οι ίδιες οι εργαζόμενες του σεξ συμπεριφέρονται όπως οι ελεύθερες επαγγελματίες σε άλλους τομείς της αγοράς εργασίας. Μπορούν να οργανώσουν εκδρομές και να κάνουν κρατήσεις σε απ' ευθείας σύνδεση, όπως π.χ για ζωντανή μουσική. Μπορούν να επιλέξουν ποιες υπηρεσίες θα προσφέρουν, και αν πρέπει να εξειδικεύονται. Αυτές μπορεί να είναι προσωρινές, να είναι μερικής απασχόλησης και να ταιριάζουν την εργασία τις σε σχέση με τη φροντίδα των παιδιών τις. Υπάρχει ακόμη και έξτρα αμοιβή που είναι κοντά στην ευρύτερη οικονομία. 

Το αόρατο χέρι-της εκσπερμάτησης 
Οι ηθικολόγες-οι θα θρηνούν για την αλλαγή κατεύθυνσης στην διαδικτυακή απ' ευθείας σύνδεση, επειδή θα είναι η αιτία να αυξηθεί πολύ η εμπορία του σεξ. Οι πωλήτριες και οι αγοραστές θα είναι ευκολότερο να συναντηθούν και να κάνουν προσφορές. Νέες προμηθεύτριες θα εισάγουν ένα εμπόριο που γίνεται ασφαλέστερο και λιγότερο φανταχτερό. Οι νέοι πελάτες θα βρουν το δρόμο τους σε εργαζόμενες του σεξ, δεδομένου ότι μπορούν πιο εύκολα να βρουν ακριβώς τις υπηρεσίες που επιθυμούν και να επιβεβαιώνουν την ποιότητά τις. Οι νταβατζήδες και οι madams πρέπει να ανατριχιάζουν, επίσης. Το διαδίκτυο θα υπονομεύσει την εξουσία τις-τους στην αγορά. 

Αλλά σε όλες τις υπόλοιπες-ους θα πρέπει να φτιάξει το κέφι. Το σεξ που κανονίζεται σε απ' ευθείας σύνδεση και πωλείται από ένα διαμέρισμα ή το δωμάτιο ενός ξενοδοχείου είναι λιγότερο ενοχλητικό για τις τρίτες-ους από τους οίκους ανοχής ή τις περιοχές των κόκκινων φαναριών. Πάνω απ' όλα, το διαδίκτυο θα καταφέρει περισσότερα ώστε να γίνει η εργασία στο σεξ ασφαλέστερη από οποιοδήποτε νόμο έχει γίνει ποτέ. Οι προαγωγοί είναι λιγότερο πιθανό να κακοποιούν τις εργαζόμενες του σεξ αν αυτές έχουν μια εναλλακτική διαδρομή στην αγορά. Εξειδικευμένες ιστοσελίδες θα επιτρέψουν στις πωλήτριες και στους αγοραστές να αξιολογούν τους κινδύνους με μεγαλύτερη ακρίβεια. Οι εφαρμογές και οι ιστοσελίδες ξεφυτρώνουν όπου θα τις επιτρέπουν να επιβεβαιώνεται η ταυτότητα αλλήλων και μέσω της ανταλλαγής να επαληθεύουν τα αποτελέσματα των τέστ σεξουαλικής υγείας. Σκίτσα όπως αυτά των Ugly Mugs (Άσχημες κούπες) της Αγγλίας επιτρέπουν στις εργαζόμενες του σεξ ψάξουν σε απ' ευθείας σύνδεση στοιχεία πελατών προς αποφυγή. 


Βρίσκεστε στο Α' μέρος της είδησης για να βρεθείτε στο Β' μέρος πατήστε εδώ


Την είδηση την βρήκαμε στις 9.8.14 και την μεταφράσαμε από την economist.com στην http://www.economist.com/news/leaders/21611063-internet-making-buying-and-selling-sex-easier-and-safer-governments-should-stop?frsc=dg|a&fsrc=scn/tw_app_ipad

*1  NIMBY (Not In My Back Yard): Χρησιμοποιείται για να περιγράψει ένα πρόσωπο ή μια στάση. NIMBY είναι αυτή που δεν θέλει να γίνεται τίποτε εκεί που ζει. Είναι κατά και να αντιτίθεται με κάθε τρόπο, στην κατασκευή, στην εγκατάσταση, στην τοποθέτηση, κ.λπ. κάθε τι ανεπιθύμητο ή άλλως αισθητικά κατώτερο, κτίριο, ομάδα ανθρώπων, κλπ στη δική της γειτονιά ή στην περιφέρειά της, ενώ θεωρεί απολύτως αποδεκτό να τοποθετηθεί κάπου αλλού.