23 Ιουν 2015

Στη Σουηδία την γυναικεία αυτοικανοποίηση την λένε Klittra


Στην Σουηδία αποφάσισαν να ονομάσουν την γυναικεία αυτο-ικανοποίηση με τη λέξη Klittra. Πρόκειται ουσιαστικά για την ένωση δυο λέξεων μιας ελληνικής και μια σουηδικής. Το πρώτο συνθετικό προέρχεται από τον ελληνική λέξη «κλειτορίδα» (Klitoris) και το δεύτερο συνθετικό από τη σουηδική λέξη glittra που σημαίνει λάμψη: Klit-tra. 
Πριν από ένα χρόνο η Σουηδική Ένωση για τη Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση (RFSU), ξεκίνησε ένα ανοιχτό διάλογο για την γυναικεία αυτο-ικανοποίηση και διαπίστωσε πρώτον ότι δεν υπάρχει λέξη που να την οριοθετεί (δεν αναφέρεται στις επιστημονικές ονομασίες, αλλά στην καθομιλουμένη) και δεύτερον διαπίστωσε ότι σε μεγάλο ποσοστό όταν στη Σουηδία μιλάνε για αυτο-ικανοποίηση, το μυαλό όλων πηγαίνει στην ανδρική αυτο-ικανοποίηση. 
Μετά την ανακοίνωση του ονόματος, η RFSU εξέδωσe και οδηγίες για τα οφέλη που έχει μια γυναίκα με την αυτο-ικανοποίηση:

- Βοηθάει τις γυναίκες να κοιμηθούν καλύτερα. 

- Μια γυναίκα μετά από τον οργασμό που έχει, νιώθει μια χαλάρωση πνευματική και σωματική, που την βοηθάει να την πάρει ο ύπνος, όμοια με το να διάβαζε ένα βιβλίο. 

- Εάν η γυναίκα είναι μόνη δίχως συντρόφισα-ο ή και από επιλογή δεν κάνει σεξ, η αυτο-ικανοποίηση τη βοηθάει να μη χάσει την σεξουαλικότητα, τον ερωτισμό της και να διατηρεί τη λίμπιντο της στα ύψη. 

- Απαλύνει τους πόνους της περιόδου. Σύμφωνα με τη RFSU, η μήτρα αυτοδιεγείρεται, βρίσκεται σε κατάσταση συστολής και διαστολής κάτι που ανακουφίζει τη γυναίκα με περίοδο. 

- Η αυτο-ικανοποίηση διώχνει το στρες από τις γυναίκες. 

- Αν είστε σε σχέση, αναζωογονεί τη σεξουαλική σας ζωή μαζί με την συντρόφισά-ο σας. 

- Βοηθάει μια γυναίκα να ανακαλύψει τόσο κρυφές πτυχές του κορμιού της. 

- Απελευθερώνει τη φαντασία μιας γυναίκας.

- Είναι μια πράξη που προσφέρει ηδονή δίχως κανένα μα κανένα κίνδυνο


Την είδηση την βρήκαμε στις 23.6.2015 από την εφημερίδα Το Ποντίκι στην http://www.topontiki.gr/article/133849/pos-legetai-o-gynaikeios-aynanismos-sta-soyidika-poia-ta-ofeli-toy-gia-tis-gynaikes
Φωτογραφία:Alva Bernadine.