19 Νοε 2015

Απόφαση για την ισότητα του γάμου του Δικαστή Posner 12


Και συχνά τα ζευγάρια δεν γνωρίζουν πριν το γάμο αν είναι γόνιμα. Στη συνέχεια, όμως πως να εξηγηθεί η απόφαση της Ιντιάνα να χαράξει μια εξαίρεση για την απαγόρευση του γάμου των στενών συγγενών για τα πρώτα ξαδέλφια 65 ετών και άνω - ένας πληθυσμός που εγγυημένα είναι υπογόνιμος ε
πειδή οι γυναίκες δεν μπορούν να συλλάβουν και οι άνδρες δεν εχουν σπέρμα σε αυτή την ηλικία, Ind. Code § 31-11-1-2. Εάν μόνο το συμφέρον του κράτους για να επιτρέπει το γάμο είναι η προστασία των παιδιών, γιατί έχει λοξοδρομήσει επιτρέποντας το γάμο των πρώτων εξαδέλφων, μόνον αφ' ότου λόγω ηλικίας είναι κατά πάσα πιθανότητα υπογόνιμες-οι; Η Πολιτεία πρέπει να σκεφτεί το γάμο ως πολύτιμο για άλλες αιτίες και όχι μόνο για την παραγωγή παιδιών - όπου ακόμη και μη-παραγωγικά ζευγάρια επωφελούνται από το γάμο.

 
Και μεταξύ των υπογόνιμων ζευγαριών, εκείνα που ανατρέφουν τα παιδιά, όπως τα Lbtiq ζευγάρια με παιδοθετημένα παιδιά, να κερδίζουν περισσότερα από το γάμο από όσα εκείνα τα ζευγάρια που δεν ανατρέφουν παιδιά, καθώς τα ηλικιωμένα ξαδέλφια, οι ηλικιωμένες-οι σπάνια παιδοθετούν.

Έτσι η Ιντιάνα έχει εφεύρει μια ύπουλη μορφή διάκρισης: ευνοεί τα πρώτα εξαδέλφια, υπό την προϋπόθεση ότι είναι ετερό, εξαιρώντας τις Lbtiq. Στα ηλικιωμένα ξαδέλφια επιτρέπεται να τελούν γάμους, επειδή δεν μπορούν να παράξουν παιδιά, οι Lbtiq απαγορεύεται να τελούν γάμους, επειδή δεν μπορούν να παράξουν παιδιά. Το επιχείρημα της Πολιτείας ότι ο γάμος πρώτων ξαδελφιών που έχουν περάσει την ηλικία παραγωγής παιδιών παρέχει ένα "μοντέλο [της] οικογενειακής ζωής για τις νεότερες-ους, πιθανώς παραγωγικών γυναικών και ανδρών" είναι αδύνατο να εκ-ληφθεί ως σοβαρό.

 
Κατά την αγόρευση της η υπεράσπισης της Πολιτείας ρωτήθηκε αν, "Το δίκαιο της Ιντιάνα αφορά την επιτυχία της ανατροφής παιδιών", και δεδομένου ότι "συμφωνείτε πως τα Lbtiq ζευγάρια μπορούν να αναθρέψουν επιτυχώς παιδιά, γιατί δεν μπορεί να αρθεί το εμπάργκο σε αυτά;" Η υπεράσπιση της Πολιτείας απάντησε ότι "υποθέτει πως στα ετερό ζευγάρια υπάρχει πολύ λίγη σκέψη κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης, μερικές φορές, τα μωρά ίσως είναι η συνέπεια [της ελάχιστης αυτής σκέψης]”. Με άλλα λόγια, η κυβέρνηση της Ιντιάνα πιστεύει ότι ετερό ζευγάρια τείνουν να είναι σεξουαλικά ανεύθυνα, παράγουν ανεπιθύμητα παιδιά με αόριστο φορτίο-βάρος, και έτσι πρέπει να πιεστούν (με τη μορφή της κυβερνητικής ενθάρρυνσης για το γάμο μέσα από ένα συνδυασμό μαστιγίων και καρότων) να τελέσουν γάμο, αλλά τα Lbtiq ζευγάρια μη δυνάμενα καθώς είναι, να παράξουν παιδιά ηθελημένα ή ανεπιθύμητα, είναι πρότυπο γονέων, υπόδειγμα πολιτισών-ων πράγματι- δεν έχουν ανάγκη το γάμο. Οι ετερό γυναίκες μεθούν και μένουν έγκυες και οι ετερό άνδρες μεθούν και αφήνουν τις γυναίκες έγκυες, παράγουν ανεπιθύμητα παιδιά, η ανταμοιβή τις-τους είναι να τις-τους επιτρέπεται να τελέσουν γάμο. Τα Lbtiq ζευγάρια που δεν παράγουν ανεπιθύμητα παιδιά, η ανταμοιβή τις-τους είναι να μην έχουν το δικαίωμα να τελέσουν γάμο. Τρέχα γύρευε.

Που μας φέρνει στη πιο αδύναμη υπεράσπιση της Ιντιάνα που διαφοροποιείται μεταξύ διαφορετικών τύπων υπογόνιμων ζευγαριών: η παραδοχή της ότι ο Lbtiq γάμος δεν μπορεί να συμβάλει στην άμβλυνση του προβλήματος των "ανεπιθύμητων γεννήσεων", όπου η Πολιτεία τις υποστηρίζει ως το μοναδικό κυβερνητικό συμφέρον στο γάμο. Ας υποθέσουμε ότι οι συνέπειες των ακουσίων γεννήσεων είναι πράγματι η μόνη αιτία για να δίνει η Πολιτεία νομική ισχύ στο γάμο. Προωθώντας αυτές [τις ανεπιθύμητες γεννήσεις] ως αιτία για την απαγόρευση του Lbtiq γάμου, η Ιντιάνα αγνόησε την παιδοθεσία -μια ασυνήθιστη παράβλεψη. Ανεπιθύμητες απόγονοι είναι τα παιδιά που είναι πιθανότερο να δωθούν για πιδοθεσία, και εφόσον δεν παιδοθετηθούν, θα καταλήξουν σε ορφανοτροφεία ή σε ανάδοχη οικογένεια. Η ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη είναι η κύρια πηγή των ανεπιθύμητων παιδιών, και τα ανεπιθύμητα παιδιά είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για την κοινωνία, το οποίο είναι αναμφίβολα ο λόγος για τον οποίο οι Lbtiq επιτρέπεται να παιδοθετούν στις περισσότερες Πολιτείες περιλαμβανομένων της Ιντιάνα και του Ουισκόνσιν.


Βρίσκεστε στο ΙΒ' μέρος για να βρεθείτε ΙΓ' μέρος πατήστε εδώ


Την είδηση την βρήκαμε στις 4.9.2014 και την μεταφράσαμε από την https://38.media.tumblr.com/8532fff79925c630d5c361560cf8f717/tumblr_njxejpmnrT1s2yegdo1_r1_400.gif