19 Νοε 2015

Απόφαση για την ισότητα του γάμου του Δικαστή Posner 15

Το 1997, το έτος της νομοθέτησης, το 33% των γεννήσεων στην Ιντιάνα ήταν από άγαμες, το 2012 (τελευταίο έτος για το οποίο έχουμε στατιστικά στοιχεία), το ποσοστό ήταν 43%. Τα αντίστοιχα στοιχεία για το Wisconsin είναι 28% και 37% και στο σύνολο του έθνους 32% και 41% αντίστοιχα. (Πηγή όλων των δεδομένων είναι Κέντρο Καταγραφής Δεδομένων για τα Παιδιά - Kids Count Data Center, "Γεννήσεις Αγάμων Γυναικών"). Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι οι νόμοι αυτών των δύο Πολιτειών, που φαινομενικά αποβλέπουν στη διαχείρηση της παραγωγής παιδιών εντός του γάμου, είχαν κάποιο τέτοιο αποτέλεσμα.
 
Ένας βαθμός αυθαιρεσιών είναι συνυφασμένες με τους κυβερνητικούς κανονισμούς, αλλά όταν δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τη συμπεριοφορά μιας κυβέρνησης σε μια ομάδα που παραδοσιακά δέχεται διακρίσεις, σαφώς χειρότερες από την κυρίαρχη ομάδα στην κοινωνία, να πράττει έτσι ώστε να αρνείται (στην ομάδα που δέχεται διακρίσεις) τους νόμους της ίσης προστασίας. Καμιά δεν θα μπορούσε να ξέρει, διαβάζοντας τα προσβάσιμα δημοσίως δικαστικά έγγραφα του Ουισκόνσιν, αν υπάρχουν ή έχουν ποτέ υπάρξει διακρίσεις κατά των Lbtiq οπουδήποτε στις Ηνωμένες Πολιτείες. Είτε η Πολιτεία αγνοεί, ή σκέφτεται άσχετα πράγματα, καθώς μέχρι πρόσφατα η λεσβιοσύνη ήταν αναθεματισμένη από την συντριπτική πλειοψηφία των ετερό (που σημαίνει, τη συντριπτική πλειοψηφία του κοινωνίας των Ην. Πολιτειών), συμπεριλαμβανομένων των περισσοτέρων Αμερικανίδων-ων που κατά τα άλλα ήταν αρκετά φιλελεύθερες-οι. Οι λεσβίες, ως λεσβίες, ήταν χωρίς δικαιώματα, το λεσβιακό σεξ ήταν ποινικοποιημένο (αν και σπάνια διώχθηκε), επισήμως απαγορευόταν στις Lbtiq να υπηρετούν στις ένοπλες δυνάμεις και σε πολλές άλλες μορφές κυβερνητικού έργου (αν και πάλι η τήρησή της απαγόρευσης ήταν σποραδική), και δεν υπήρχαν νόμοι που απαγόρευαν τις διακρίσεις κατά των Lbtiq στην εργασία. Επειδή η λεσβιοσύνη είναι πιο εύκολο να αποκρυβεί από ότι η φυλή, οι Lbtiq δεν βιώνουν τις ίδιες διακρίσεις στα οικονομικά, στην εκπαίδευση και στη δημόσια ταπείνωση, που οι Αφρο-Αμερικανίδες-οι βιώνουν. Αλλά για να αποφεύγουν τις διακρίσεις και τον εξοστρακισμό έπρεπε να κρύβουν την λεσβιακότητά τις και δίσταζαν να έχουν τόσο ανοιχτά λεσβιακές σχέσεις ή δίσταζαν να αποκαλύπτουν την λεσβιοσύνη τις στις ετεροφυλόφιλες-ους, με τις οποίες συναναστρέφονταν. Οι περισσότερες από αυτές έμεναν "κρυμένες-κρυφές". Ο Lbtiq γάμος ήταν εκτός θέματος, παρόλο που ο γάμος ζευγαριών διαφορετικής φυλής ήταν νόμιμος στις περισσότερες Πολιτείες. Παρά το γεγονός πως οι διακρίσεις κατά των Lbtiq έχουν μειωθεί κατά πολύ, εξακολουθούν να είναι διαδεδομένες. Επιμένουν υπό τη μορφή νόμου στην Ιντιάνα  και στο Σύνταγμα του Ουισκόνσιν

Τουλάχιστον, "ένας νόμος [διακρίσεων], πρέπει να υποστηρίζει μια λογική σχέση με ένα νόμιμο κυβερνητικό σκοπό". Υπόθεση Romer κατά Evans, ανωτέρω, 517 Ην. Πολιτείες στο 635. Η απαγόρευση [του Lbtiq γάμου] της Ιντιάνα απέτυχε σε αυτή την μη απαιτητική δοκιμή.
 

Η απαγόρευση του Lbtiq γάμου του Ουισκόνσιν, στην οποία θα στραφούμε τώρα, βρίσκεται σε μια τροποποίηση του Συντάγματος της Πολιτείας το 2006. Η τροπολογία αυτή, το άρθρο XIII, § 13, ορίζει τα εξής: "Μόνο ο γάμος μεταξύ μίας γυναίκας και ενός άνδρα, είναι έγκυρος ή αναγνωρίζεται ως γάμος σε αυτή την Πολιτεία. Μία νομική πανομοιότυπη συνθήκη-κατάσταση ή ουσιαστικά παρόμοια με αυτή του γάμου για άγαμα πρόσωπα δεν θα είναι έγκυρη ή δεν θα αναγνωρίζεται σε αυτή την Πολιτεία". Οι αντίθετες με τον Lbtiq γάμο στην Ιντιάνα προσπάθησαν επί σειρά ετών να εισάγουν την απαγόρευση τέτοιων γάμων στο Σύνταγμα της Πολιτείας, όμως χωρίς επιτυχία ως τώρα. Μια σειρά μεγάλων επιχειρήσεων στην Ιντιάνα αντιτίθενται σε μια τέτοια συνταγματική τροποποίηση. Μαζί με 19 Πολιτείες οι οποίες έχουν δώσει άδεια γάμου στα Lbtiq ζευγάρια, οι επιχειρήσεις μπορεί να αισθάνονται ότι είναι μόνο θέμα χρόνου πριν η Ιντιάνα προσχωρήσει στην δημοφιλή άποψη - και ότι μια Συνταγματική τροπολογία θα εμποδίσει τη διαδικασία, και επίσης θα σηματοδοτήσει στις λεσβίες και στους γκέι πολίτισες της Ιντιάνα, μερικές από τις οποίες εργάζονται σε αυτές τις επιχειρήσεις, ότι βρίσκονται σε ένα πολύ αφιλόξενο περιβάλλον, με την νομοθετική μεταρύθμιση μπλοκαρισμένη.


Βρίσκεστε στο ΙΕ' μέρος για να βρεθείτε ΙΣΤ' μέρος πατήστε εδώ
 

Την είδηση την βρήκαμε στις 4.9.2014 και την μεταφράσαμε από την https://38.media.tumblr.com/8532fff79925c630d5c361560cf8f717/tumblr_njxejpmnrT1s2yegdo1_r1_400.gif