19 Νοε 2015

Απόφαση για την ισότητα του γάμου του Δικαστή Posner 8


Εξαιρετικής σημασίας είναι τα εκτεταμένα ομοσπονδιακά οφέλη που δικαιούνται τα έγγαμα ζευγάρια: το δικαίωμα να καταθέτουν τους φόρους εισοδήματος από κοινού, 26 USC § 6013, της κοινωνικής ασφάλισης της-του συζύγου στην επιζώσα-ντα σύζυγο, 42 USC § 402, των παροχών θανάτου για την επιζώσα-ντα σύζυγο μίας-ενός βετεράνου του στρατού, 38 USC § 1311, το δικαίωμα μεταβίβασης των περιουσιακών στοιχείων μόνο στην μία-έναν σύζυγο κατά τη διάρκεια του γάμου ή να χωρίσουν χωρίς πρόσθετη φορολογική επιβάρυνση, 26 U.S.C. § 1041, απαλλαγής από το φόρο μεταβίβασης ομοσπονδιακών ακίνητων περιουσιακών στοιχείων που περνούν στην επιζώσα-ντα σύζυγο, 26 U.S.C. § 2056 (a), φορολογικής απαλλαγής για την εργοδοσία που παρέχει υγειονομική περίθαλψη σε στην-στον σύζυγο [της εργαζόμενης-ου σε αυτή], 26 USC § 106, Treas. Reg. § 1106-1, και των παροχών υγειονομικής περίθαλψης για τις-τους συζύγους των ομοσπονδιακών υπαλλήλων, 5 U.S.C. §§ 8901 (5), 8905.


Η άρνηση αυτών των ομοσπονδιακών οφελημάτων για τα Lbtiq ζευγάρια φέρνει στο νου τη γνωμοδότηση του Ανωτάτου Δικαστηρίου στην υπόθεση Ηνωμένες Πολιτείες κατά Windsor - United States v. Windsor, 133 S. Ct. 2675, 2694-95 (2013), το οποίο έκρινε αντισυνταγματική την άρνηση όλων των ομοσπονδιακών οικογενειακών οφελημάτων από τους Lbtiq γάμους που ήταν αναγνωρισμένοι από το νόμο της Πολιτείας. Επικρίσεις του Δικαστηρίου της εν λόγω άρνησης εφαρμόζονται με ακόμα μεγαλύτερη ένταση στο Δίκαιο της Ιντιάνα. Η άρνηση "λέει στα Lbtiq ζευγάρια, και σε όλο τον κόσμο, πως οι γάμοι τους είναι ανάξιοι της ομοσπονδιακής αναγνώρισης". [Οι Lbtiqγάμοι δεν ισχύουν στην Ιντιάνα]. Αυτή [η άρνηση] θέτει τα Lbtiq ζευγάρια σε μια ασταθή θέση, με το να είναι ο γάμος τις-τους σε δεύτερη βαθμίδα της κλίμακας [στην Ιντιάνα, στη χαμηλότερη βαθμίδα της κλίμακας βρίσκονται – οι άγαμες]. Η διαφοροποίηση εξευτελίζει το ζευγάρι ... [και] εξευτελίζει δεκάδες χιλιάδες παιδιά που ήδη ανατρέφονται από Lbtiq ζευγάρια. Ο νόμος ... καθιστά δυσκολότερο να κατανοήσουν τα παιδιά την ακεραιότητα και την εγγύτητα-οικειότητα της ίδιας τις-τους της οικογένειας καθώς και την ομόνοια της με άλλες οικογένειες στην κοινότητά και στην καθημερινή τις-τους ζωή”. "Id. στο 2694.

Το Δικαστήριο περιέγραψε εκτενώς τις ομοσπονδιακές οικογενειακές παροχές που αρνήθηκε η ομάδα "Νόμος Υπεράσπισης του Γάμου" στα έγγαμα Lbtiq ζευγάρια. Ιδιαίτερη σημασία για τις δύο υποθέσεις μας έχει η διαπίστωση του Δικαστηρίου ότι η άρνηση αυτών των παροχών προκαλεί οικονομική ζημία στα παιδιά των Lbtiq. "Η άρνηση αυξάνει το κόστος της υγειονομικής περίθαλψης για τις οικογένειες με τη φορολόγηση των παροχών υγείας που παρέχονται από την εργοδοσία στις-στους Lbtiq συζύγους των εργαζομένων σε αυτήν [την εργοδοσία]".


Βρίσκεστε στο Θ' μέρος για να βρεθείτε Ζ' μέρος πατήστε εδώ


Την είδηση την βρήκαμε στις 4.9.2014 και την μεταφράσαμε από την https://38.media.tumblr.com/8532fff79925c630d5c361560cf8f717/tumblr_njxejpmnrT1s2yegdo1_r1_400.gif  

Φωτογραφία: Etty William Two full length standing female nudes turned to the right